traplopers, sisal, tapijt, tapiplein, vloerbekleding, trapbekleding, tapisplein, sven verstrepen, linoleum, vinyl, tapijt, deurmat, laminaat
5 redenen om Sisal te kiezen als vloerbekleding
January 4, 2018
tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding, allergie, stofallergie, huisstofmijt

wat is de beste vloer bij een allergie

Wat is de beste vloer voor mensen met een allergie?

Wie een allergie heeft, staat best even stil bij de keuze van zijn vloerbekleding. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze, maar elk type vloer heeft voor- en nadelen. Welke vloerbekleding kies je best wanneer je allergisch bent, of bijvoorbeeld astma hebt? Dat is geen eenvoudige vraag, want zelfs wetenschappers geraken het er niet over eens. Ons advies? Ga voor tapijt!


Stofallergie

Een stofallergie is een veel voorkomende allergie waarbij je vloerkeuze best wel belangrijk is. Bij een stofallergie ben je namelijk heel gevoelig voor het fijnstof dat overal in de lucht hangt. Zo'n allergie zorgt ervoor dat je te pas en te onpas moet niezen en hoesten, maar het kan ook zorgen voor een loopneus, benauwdheid, tranende of jeukende ogen en vermoeidheid. Voor astmapatiënten, waar kortademigheid sowieso al een groot probleem is, komt een stofallergie al helemaal niet van pas.


Vloerbekleding

Wetenschappers zijn er nog niet uit welke vloerbekleding nu eigenlijk het meest geschikt is bij een allergie, maar volgens ons hoef je tapijt zeker niet uit je opties te schrappen. Verstrepen heeft een ruim aanbod aan tapijten die behandeld zijn voor allergieën. Maar in feite kunnen we ook gewone tapijten aanraden. De misvatting bij tapijten is dat, omdat het stof aantrekt, het zogezegd slechter zou zijn voor mensen met een stofallergie. Maar in realiteit houd je tapijt net het fijnstof vast waardoor het niet meer door de lucht dwarrelt en je er minder last van hebt. Meer nog, uit een onderzoek van TNO, blijkt dat in een ruimte met tapijt tot 4 keer minder fijnstof in de lucht hangt dan in een ruimte met vlakke vloerbekleding.


Anti-allergisch tapijt

Als gevolg van die vaststelling hebben producenten speciale tapijten ontwikkeld die het fijnstof nog beter gaan vasthouden dan een klassiek tapijt. Ze kleven hier de term 'anti-allergisch' op, maar in praktijk breken de tapijten het fijnstof niet af. Ze verminderen wel de verspreiding ervan en dat op zich is bij een allergie wel al een groot voordeel.


Schoonmaken

Of je nu voor tapijt of vlakke vloerbekleding kiest, bij een stofallergie draait het er vooral om dat je voldoende schoonmaakt! Je lakens, je gordijnen, je vloer... Alles hangt ervan af hoe jij je woning onderhoudt. Bij een tapijt raden we aan om zeer regelmatig en grondig te stofzuigen. Een vlakke vloer neem je dan weer best op met een stofwisser om er nadien nog een keer met een natte dweil over te gaan.

Ben je toch niet helemaal overtuigd dat tapijt de beste optie is voor jou, maar hou je wel van de warme uitstraling die het heeft? Dan raden we je geweven vinyl aan! Deze vloerbekleding heeft veel weg van tapijt, maar is eigenlijk een combinatie van kunststof, vinyl en polyester, en houdt het stof minder vast.

Benieuwd naar onze aanpak en prijzen?

Neem gerust even contact met ons op om een vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen zodat we uw plannen en onze werkwijze, stalen en tarieven persoonlijk aan u kunnen voorstellen. U heeft niets te verliezen, want in regio Antwerpen is zo’n plaatsbezoek met maatwerk prijsofferte helemaal gratis.

OFFERTE AANVRAGEN
close slider

Offerte aanvragen

  • Laat uw contactgegevens achter en wij contacteren u
    voor een vrijblijvende offerte op maat.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.