traplopers, sisal, tapijt, tapiplein, vloerbekleding, trapbekleding, tapisplein, sven verstrepen, linoleum, vinyl, tapijt, deurmat, laminaat
5 redenen om Sisal te kiezen als vloerbekleding
January 4, 2018
tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding
Tapijt als vloerbedekking
January 5, 2018
tapijt, vloerbedekking, traplopers, vloerbekleding, trapbekleding, allergie, stofallergie, huisstofmijt, voordelen traploper

voordelen van een traploper

10 voordelen van een traploper

Je wil je huis in een nieuw kleedje steken? Je zoekt naar een oplossing om je oude trap wat op te frissen zonder dat het je handenvol geld kost? Dan zijn er oneindig veel mogelijkheden. Maar heb je ook al eens aan een traploper gedacht? Nee, je vindt traplopers niet alleen bij je grootouders. Die tijd is al lang voorbij! Vandaag de dag vind je ze in alle kleuren en stijlen. En een traploper biedt heel wat voordelen waar je waarschijnlijk nog niet eens aan gedacht hebt!


Oudbollig imago, hoezo?

Traplopers werden vroeger voornamelijk gekocht vanwege de praktische reden dat mensen met propere voeten van beneden naar boven konden lopen. Het feit dat de traplopers er bovendien ook voor zorgde dat de oude trappen minder kraakten, maakte van de lopers een groot succes. Anno 2000 heeft een traploper, of tapijt in het algemeen, een nogal oubollig imago omdat het een gevoel van nostalgie oproept. Bovendien waren de traplopers vroeger enkel betaalbaar als ze uit zware stoffen gemaakt waren. Wat de traploper al een stuk minder sexy maakt.

De dag van vandaag heb je echter traplopers en trapbekleding in alle patronen, kleuren, maten en materialen. Met andere woorden, je kan je trap volledig afstemmen op jouw smaak!


Voordelen van een traploper

1. Het is geluidsdempend
Zoals we al zeiden, was dit één van de succesfactoren van een traploper. Vooral in appartementen of bij koppels die niet gelijktijdig gaan slapen, is een traploper een grote meerwaarde. Zo houd je niemand wakker bij het naar boven gaan.


2. Verhoogd loopcomfort
Een tapijt op je trap loopt een stuk aangenamer dan de harde treden zelf. Bovendien is de zachte ondergrond beter voor je lichaam en je gewrichten. De traploper verhoogd je loopcomfort en verkleind ook het risico dat je uitglijdt. Daarnaast is een loper niet alleen zachter om op te wandelen, maar ook een stuk warmer!


3. Het straalt klasse uit
Tapijt zorgt voor een warme, gezellige sfeer in huis. Een loper op je trap geeft je huis dan ook net dat extra cachet en straalt een zekere klasse uit.


4. Eenvoudiger dan renoveren
Wie al jaren dezelfde trap heeft staan, zal na verloop van tijd merken dat die licht beschadigd geraakt. Hier en daar komt er wat verf af of verschijnen er krassen in je treden door het vele op en af geloop. Waar velen hun trap volledig laten vernieuwen, zou je met een traploper of volle bekleding ook eenvoudig die beschadigingen kunnen wegwerken. Voor je het weet, ziet je trap er weer als nieuw uit.


5. Maatwerk
Een mooi geheel maken van je trap en de hal of inkom? Geen probleem! Je trapbekleding is eenvoudig aan te passen aan de vloerbekleding van je gang. Op die manier loopt alles mooi in elkaar over.


6. Makkelijk te vervangen
Wat je nu mooi vindt, vind je over 5 jaar misschien wel afschuwelijk. In dat geval hoef je je ook geen zorgen te maken. Een traploper is namelijk eenvoudig te vangen. Ben je hem na enkele jaren beu? Dan kies je gewoon een nieuwe bekleding uit!


7. Ruime keuze
We zeiden het al; traplopers komen tegenwoordig in alle geuren en kleuren. Katoen, kokos, nylon, wol, sisal… Er is een ruime keuze aan materialen, maar ook aan kleuren en weefpatronen zodat je steeds een traploper vindt naar jouw smaak. Naast de klassieke traploper, kan je ook kiezen voor volle bekleding, of net halve maantjes om enkel de voorkant van de treden te bekleden. En wie wenst, kan zijn traploper dan ook nog eens afwerken met één van de vele roedes die ter beschikking zijn.

Hoewel je het misschien nogal snel associeert met je bomma, hoeft een traploper dus absoluut niet ouderwets te zijn! Wil jij ook graag tapijt op je trap? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een offerte op maat. Geen idee waar te starten? Dan helpt Verstrepen je graag op weg met kleur- en materiaaladvies! Zijn traplopers toch niet helemaal jouw ding? Geen nood! Je kan je trap ook eenvoudig opfrissen door hem te bekleden met laminaat of vinyl. Ook daarvoor kan je steeds op ons beroep doen.

Benieuwd naar onze aanpak en prijzen?

Neem gerust even contact met ons op om een vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen zodat we uw plannen en onze werkwijze, stalen en tarieven persoonlijk aan u kunnen voorstellen. U heeft niets te verliezen, want in regio Antwerpen is zo’n plaatsbezoek met maatwerk prijsofferte helemaal gratis.

OFFERTE AANVRAGEN
close slider

Offerte aanvragen

  • Laat uw contactgegevens achter en wij contacteren u
    voor een vrijblijvende offerte op maat.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.